picture

3 неща, които да правим във Велинград

2019-06-11

Лятото вече е тук, а горещините са колкото очаквани, толкова и нетърпими. Почивката ни дебне от всякъде, но освен да релаксираме на спокойствие в хотелската ни стая, наслаждавайки се на удобствата и гледката, определено ни се приисква да направим и друго. Нека си поговорим за възможностите за развлечения, които ще намерите в спа столицата на Балканите.

1. Отидете на спа

Да, започваме с най-лесното. Не случайно Велинград е познат като спа столицата на Балканите. Тук ще намерите безброй места, на които ще починете в спокойна обстановка, ще се насладите на лечебни масажи, сауни, парни бани, а често ще можете да се топнете в някое джакузи с чаша вино в ръка, както не малко пъти сме го виждали по филмите.

Ние с удоволствие ще ви препоръчаме хотел Елбрус, в който даже можете да се възползвате от специален пакет с отстъпка, предоставен специално за гостите на апарт-хотел Стела Делукс Апартаменти.

2. Излезте извън града

Велинград е разположен в Чепинската котловина в Западните Родопи. Това освен да осигурява страхотни планински гледки, ни дава възможността да се насладим на уникални разходки в околността, а и не само. Има голям брой туристически маршрути, по които бихте могли да тръгнете, за да разгледате близките околности и да се порадвате на девствената природа и чистия въздух, който все така липсва в големите градове.

Ако пък сте по-спортно настроени, то тогава може да наблегнете на спортната стрелба или другите активности, които ви предлагаме. Разбира се, помислили сме и за любителите на риболова, които ще могат да разпуснат, наслаждавайки се на любимото си занимание.

3. Купонясвайте

Велинград може да се похвали и с клубовете си, в които можете да се отпуснете и да потанцувате на последно излязлата популярна музика. Можете да се насладите на любимата си компания, похапвайки вкусна вечеря в ресторантите.

Чудите се какво да изберете? Попитайте любезните ни администраторки, които ще ви насочат към най-доброто за вас място!